пятница, 21 февраля 2020 г.

Її Величність – Мова

Її Величність – Мова
Із ніжності слова беру насолоду:
Воно – ідеал мій, для злету - крило.
Мова моя дана Богом народу,
Мова моя – це душі джерело.

          Сьогодні, 21 лютого, до Дня рідної мови в нашій школі пройшла квест-гра для учнів 5-11 класів. Головним правилом якої було: «Одне завдання-одна перерва». І так почнемо! В першому завданні, яке дісталось здобувачам освіти, потрібно було погодитись або ні з правильністю визначення різних за тематикою слів української мови, але якщо воно було не вірнимучні мали написати свій правильний варіант. Також був бонус, в якому потрібно було розгадати вираз, що був зашифрований під різними геометричними фігурами. Другим завданням було, відповісти на питання про рідну мову та задачі на логіку. Але вся складність полягала у тому щоб знайти «закодований» кабінет, для отримання третього завдання. На наступній перерві, участники квесту зайнялись перекладом слів з російської на українську мову. Останнє четверте завдання було найскладніше, та наймаштабніше , а саме потрібно  було підібрати 25 прикметників, які асоціюються з українською мовою. Але і з цим наші учні справились на відмінно.
          Учні початкової школи також, окрім занять, цікаво провели час. Для них учителі підготували різноманітні станції: «Збери прислів’я», «Філворд», «Угадай казку», «Чарівна абетка», «Кросворд», «Цікаві факти». Результати квесту кожен клас розмістив у лепбуці.
          О другій годині дня, в актовій залі нашої школи пройшов святковий концерт на якому учні присвятили свої пісні та танці рідній мові. Показали театральну постановку «Мартин Боруля». Наприкінці концерту директор школи Вікторія Миколайвна Саютіна нагородила учасників квесту грамотами.
 
 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий